Egyedi kandallók - Sápy-Manufaktúra Kft. - CSERÉPKÁLYHA - HENGERKÁLYHA - EGYEDI KÁLYHA - KLASSZIKUS KÁLYHA

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Egyedi kandallók


Kandalló munkáink az évek során komoly fejlődésen estek át, még korábban csak a látvány dominált az árakat figyelembe tartva, ma már a szerteágazó küllem mellett a hatékonyság, takarékosság, hőérzet, a többrétű funkcionalitás ( hődob, hőcserélő, a meleg más helyiségekbe való eljuttatása) és természetesen a szigorodó szabályzások miatt az emisszió értékek is hangsúlyossá váltak.
 
Amennyiben érdeklődőink hőcserélős, központfűtésre köthető berendezésekben gondolkodnak nem a kályhákat javaslom ( vagy csak nagyon megtervezve, átgondolva), hanem erre a célra kifejlesztett betétekkel szerelt kandallókat.
 
A tűzterek gyártói is komoly fejlesztéseket eszközöltek a piacmegtartás esetleg annak növelése, a versenytársak szakmai előmenetele magas mércéket állítottak, így az egyszerű légfűtéses berendezésektől eljutott a szakma odáig, hogy már zárt égéskörrel, a másodlagos, valamint harmadlagos levegőbevitellel hatásfokot növeltek és káros anyagkibocsátást csökkentettek. A lakás egyéb elektromos berendezéseitől függetleníthetőek.

Munkáinkat többnyire a következő tűztérgyártók termékeivel készítjük: Benkel Kft (megbízható magyar gyártó), Edilkamin Hungária Kft (olasz székhelyű, magyarországi gyárában több mint 100 főt foglalkoztató cég) és a Jotul csúcskészülékeket gyártó cég, de természetesen beépítünk más, az Ön által választott tűztértípust is.         

Számos kandallóink közül csak néhányat emelnék ki:

 1.)  - Impozáns méretei monumentálissá teszik ezért is álmodták egy bank kiemelt ügyfél és a vezetők szórakozási és kapcsolat teremtési központjának a fogadótermébe.
 
A tűztér másfél méter széles, valamint a kerámia alkotóelemek is 72 cm x 28 cm-ek

2.) - Minimalista jegyeket hordozó modern környezetbe épült, ahol látszó beton felületek vannak, ezért is készült a párkány és a fatároló belső burkolata megtévesztésig hasonló anyagból. Sikerült komoly sugárzó hőt biztosító felületet is létrehozni, mivel a falazata samott-ból épült így még órákig ontja a meleget, természetesen ehhez párosul egy csúcs betét is mely az égési időt több órán át nyújtja.

 

3.) -  A bontott téglából készült fűtőberendezés nem a szívem csücske, hiszen azt ház és kéményépítésre találták ki,nem kályha építésre ( a fűtőfelület leadott teljesítménye a kályhacsempéhez képest 2/3-a. Kandalló esetén elfogadottabb ha a látvánnyal a megrendelő megbarátkozik, mivel égetett agyag, bírja a hőterhelést, így nem kell a falazatot szigetelni, ezért felmelegedve sugározza is a meleget a légfűtés mellett.
 
Természetesen kivitelezhető kőburkolattal és sík vagy íves betéttel is.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz