Magamról - Sápy-Manufaktúra Kft. - CSERÉPKÁLYHA - HENGERKÁLYHA - EGYEDI KÁLYHA - KLASSZIKUS KÁLYHA

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Magamról

hagyományos kályha

Tevékenységemről pár szó...

30 éve kezdtem szobrászattal pályafutásomat, de időközben beleszerettem a díszkerámia tárgyak gyártásába. Közel két évtizede sorsfordulót jelentett életutamon egy megbízás egy kerámia gyárrészleg vezetésére, amely az otthon berendezéseinek előállítására szakosodott, az egyedi - elit és hétköznapi - igények kielégítésével. Termék családot hoztunk létre, ugyanazon motívumok, stílus jegyek jelenhettek meg a konyha- és fürdőszoba berendezésein.

Ez mai célkitűzésem is, termék palettám kiegészült a cserépkályha, fagyálló kültéri homlokzat díszek, épület kerámiák, dísztárgyak elemeivel, úgy esztétikai, mint gyakorlati eszközként.

Dédelgetett álmom volt egy egyedi kályha gyártása, elkészítettem a szecessziós "pártás" kályhámat, amely egy 2 éves munka végkifejlete. Jelen piacot ismerve nem találkoztam ilyen egyedi készítésű díszítő elemmel (pártával) amely a kuriózuma miatt is formavédelmi bejegyzés védelme alatt áll.

A cég nevéből is ered, hogy termékeim saját kézi előállítású tárgyak ezért nem tömeggyártásra specializálódom, hanem egyedi igényeket kielégítő termékek létrehozására. Magam készítem a formákat, végzem az előállítási folyamatokat és felelek az I. osztályú termék előállításáért. Feleségem édesapja kályhaépítő, így mint családi vállalkozás egy kézben tartva, tudjuk megvalósítani otthonában az Ön ízlése szerinti kialakítást.

Herenden tanult porcelánfestő és festészetet tanító munkatársam kézi festménye díszíti a szecessziós kályhát, mely bármilyen színű vagy aranyozott mintájú lehet. A vevő egyedi kéréseit, mint: monogram, családi címer, jelkép, motívum stb. meg tudom jeleníteni, "belefaragni" a termékeimbe.

Szerencsére eddig csak elismerő kritikákat kaptam az érdeklődőktől, de a legbüszkébb arra vagyok, hogy a nagy múltú kályhás dinasztiák is elismerve fogadták új (kályha) termékemet.

Miután elkészítettem aszecessziós kályhám elemeit, törekedtem más ízlésvilágú megrendelőim igényeit is kielégíteni, mind formában, mind színvilágban. Így alkottam meg a kézi gyártású tányéros és szírmos csempecsaládot.

- A sár a barátom és hálás vagyok, hogy abból, amin, a földön járunk, milyen csoda teremthető: közterek díszeként, lakásunkban évtizedeken, századokon át.


Sápy László

Elismerések:

Médiaszereplések


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz