Magamról - Sápy-Manufaktúra

Tartalomhoz ugrás

Tevékenységemről pár szó...

35 éve kezdtem szobrászattal pályafutásomat, de időközben beleszerettem a díszkerámia tárgyak gyártásába. Több, mint két évtizede sorsfordulót jelentett életutamon egy megbízás egy kerámia gyárrészleg vezetésére, amely az otthon berendezéseinek előállítására szakosodott, az egyedi - elit és hétköznapi - igények kielégítésével. Termék családot hoztunk létre, ugyanazon motívumok, stílus jegyek jelenhettek meg a konyha- és  fürdőszoba berendezésein.

Ez mai  célkitűzésem is, termék palettám kiegészült a cserépkályha, fagyálló  kültéri homlokzat díszek, épület kerámiák, dísztárgyak elemeivel, úgy  esztétikai, mint gyakorlati eszközként.

Dédelgetett álmom volt egy egyedi kályha gyártása, elkészítettem a szecessziós "pártás" kályhámat, amely egy 2 éves munka végkifejlete. Jelen piacot ismerve nem találkoztam ilyen egyedi készítésű díszítő elemmel (pártával) amely a kuriózuma miatt is formavédelmi bejegyzés védelme alatt áll.

A cég nevéből is ered, hogy termékeim saját kézi előállítású tárgyak ezért nem tömeggyártásra specializálódom, hanem egyedi igényeket kielégítő termékek létrehozására. Magam készítem a formákat, végzem az előállítási folyamatokat és felelek az I. osztályú termék előállításáért. Mint családi vállalkozás egy kézben tartva, tudjuk megvalósítani otthonában az Ön  ízlése szerinti kialakítást.

Az ügyfeleim egyedi kéréseit, mint: monogram, családi címer, jelkép, motívum stb. meg tudom jeleníteni, "belefaragni" a termékeimbe.

Szerencsére eddig csak elismerő kritikákat kaptam az érdeklődőktől, de a legbüszkébb arra vagyok, hogy a nagy múltú kályhás dinasztiák is elismerve fogadták új (kályha) termékemet.

Miután elkészítettem aszecessziós kályhám elemeit, törekedtem más ízlésvilágú megrendelőim igényeit is kielégíteni, mind formában, mind színvilágban. Így alkottam meg a kézi gyártású tányéros és szírmos csempecsaládot.

- A sár a barátom és hálás vagyok, hogy abból, amin, a földön járunk, milyen csoda teremthető: közterek díszeként, lakásunkban évtizedeken, századokon át.


Sápy László

Elismerések:
Médiaszereplések

Copyright - Minden jog fenntartva!
Copyright - Minden jog fenntartva!
Copyright - Minden jog fenntartva!
Copyright - Minden jog fenntartva!
Vissza a tartalomhoz